EHBPF: Eerste Hulp Bij Franse Post

EHBPF: Eerste Hulp Bij Franse Post

Iedereen die ooit op vakantie is geweest, doet allemaal hetzelfde. Een kaartje sturen naar het thuisfront! Van België tot Sri Lanka, en van Frankrijk tot Brazilië, mijn kamer bestond vroeger uit kaarten. Hele verzamelingen, samengebonden in kleine pakketjes. En ook ik stuurde vroeger kaarten. Naar mijn vriendinnen, familie, en thuis. De laatste jaren zijn we blijven hangen in Frankrijk met de familie. Maar ik stuurde steevast kaartjes en post naar Nederland. Vaak, als het niet altijd was, kwam ik zelf nog eerder terug in Nederland dan de kaartjes aankwamen. Jammer, en daarom gaat deze blog over hoe je het beste kan om gaan met Franse Post!

Verzenden

Vaak als je aankomt op de plek van je vakantie, ken je het gebied nog niet zo goed. Daarom sturen we vaak pas kaartjes als we halverwege op het eind van de vakantie zijn. Je kan daarom best op de tweede of derde dag al je Franse post versturen! Het is zelfs leuk om iedere week iets te sturen, dan heeft het thuisfront een soort overzichtje. Kaartjes kan je vaak kopen in het winkeltje op de camping. Mocht je een dagje erop uit zijn, kan je daar ook goed kaartjes kopen. Postzegels zijn wel nodig, vergeet deze niet te vragen! Je krijgt ze er vaak gratis bij.

Waar verzenden?

Het makkelijkst is natuurlijk om de post te verzenden op de camping. Op mijn vorige camping werd het zelfs door een van de eigenaren naar het dichtstbijzijnde postkantoor gebracht! Maar via de camping gaat het natuurlijk altijd een stuk langzamer. Je kan beter de kaartjes en postzegels kopen en schrijven op de camping, en dan naar een dorpje rijden. Daar staan vaak grote, gele postbussen die iedere dag worden geleegd. Het werkt net zoals in Nederland. Dit gaat een stuk sneller, omdat iedere dag de bussen worden geleegd.

Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat de kaartjes naar een ander land moeten. Dit kost tijd, en soms is het kaartje zelfs met het vliegtuig naar Nederland gekomen!

Omdenken

Wat je natuurlijk ook kan doen, is er voordeel uit halen! Je kan iedere dag of week een kaartje naar jezelf sturen in Nederland. Schrijf over het weer, wat je hebt gedaan, wie je allemaal hebt ontmoet: maak het zo gek als je wilt. Als je dan thuis bent, komen er kaartjes binnen vanaf je vakantieadres! Zo kan je je vakantie nog een keer herbeleven!

 

Over de blogger
Marlon Schoo
Marlon Schoo

Hi! Twee zomers heb ik gewerkt in Frankrijk, op camping Chateau La Foret. Gewerkt in een Frans team, veel families ontmoet en vooral hele lieve kinderen mogen leren kennen: ik vertel jullie er graag meer over!

alle blogs van Marlon
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1810
Periode
Zomer 2023