‘Want als ik weg ben dan mis ik de mensen’

‘Want als ik weg ben dan mis ik de mensen’

Het plan was om elke week een blog te schrijven. Inspiratie was er genoeg maar de tijd des te minder. Mijn laatste dag op de camping is inmiddels aangebroken. Ja inderdaad, de tijd is voorbij gevlogen. Ik heb ontzettend veel meegemaakt: veel hoogtepunten maar ook een paar dieptepunten. Het mooiste van het animatiewerk vond ik het contact met de mensen. Ik heb met zoveel verschillende mensen gesproken en leuke dingen gedaan. 

De Nederlanders zeggen vaak dat Fransen stug zijn of zelfs onvriendelijk. Ik ben geen onvriendelijke fransman tegengekomen. Zelfs niet op de weg maar dat kan ook komen omdat ik met een Frans kenteken rijd. De Fransen zijn ontzettend beleefd: ze vragen altijd hoe het met je gaat. Ze zijn vaak vol bewondering dat ik naast Nederlands, Engels ook nog een woordje Frans spreek! Ze helpen mij met alle liefde met het verbeteren van mijn Frans. Ik maak namelijk nog geregeld blunders. Gisteren vertelde ik bijvoorbeeld aan een gast dat ik ballen had. De gast vroeg namelijk of ik een ‘jeu de boules’ voor hem had. Bien sûr j’ai boules…

Het is wel lastig om met Fransen een dieper gesprek te hebben. Zij zijn wat minder open dan de Nederlanders of de Vlamingen. Ik heb vooral met Nederlandse stellen die oudere kinderen hebben leuk contact gehad. Misschien komt dat omdat zij zich beter kunnen inleven in mijn situatie omdat zij zelf kinderen van mijn leeftijd hebben of hebben gehad. Ze vragen hoe het echt met mij gaat en hoe het is om alleen de animatie te verzorgen. Ze nodigen mij ook uit om wat te drinken of te komen eten. Vervolgens volgen er vaak verrassende gesprekken. Met de ouders van jonge kinderen vond ik dit wat moeilijker. Het contact met hun kinderen was natuurlijk goed maar met henzelf wat oppervlakkiger.

IMG_1726

Jongeren

Wat mijzelf enorm heeft verbaasd, is dat ik jongeren zo ontzettend leuk vind. Ik doe de academische PABO en ik vind het leuk om met kinderen te werken in de basisschoolleeftijd. Jongeren leken mij maar moeilijk en minder leuk. Absoluut niet waar! Er is hier twee weken een grote groep jongeren geweest die ik bijeen bracht door een welkomsdrankje voor jongeren te organiseren. Voor jongeren is het vaak moeilijk om elkaar te vinden op de camping. Wij deden een spelletje zodat de jongeren elkaar leren kennen en zij mij ook direct kennen. Gegarandeerd jongeren bij mijn activiteiten! Nog een tip: jongeren toevoegen op Snapchat en ze een snap sturen vanaf de plek van de activiteit. Zo komen er nog meer. Het contact met de jongeren heeft mij zelfs een logeeradres in Cannes en insidertips voor het bezoeken van Parijs opgeleverd!

IMG_1743IMG_2242

 

 

 

 

 

 

 

 

Op mijn laatste dag besef ik mij meer en meer hoe ik het ga missen om met alle mensen te spreken. Het is zo gezellig. Ik heb alleen maar positieve feedback gekregen en ben vaak verrast door een gesprek met mensen. Wat mij zo in kinderen aanspreekt is dat ze elke dag anders zijn, geen dag is hetzelfde. Dit blijkt ook bij het animatiewerk zo te zijn. Geen dag is hetzelfde, alle mensen zijn verschillend. Deze mooie contacten zullen mij altijd bijblijven van deze zomer. Ik heb verschillende uitnodigingen van Fransen en Nederlanders gehad. Ik heb dus nog genoeg mogelijkheden om het komende jaar mensen te bezoeken en naar mijn geliefde Frankrijk te gaan!

IMG_2201

Over de blogger
Dian Enting
Dian Enting

Heehoi! Ik ben Dian, 22 jaar. Ik ben tweedejaars student aan de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs. Deze zomer heb ik iets anders gedaan en daar schreef ik natuurlijk van alles over: Vive la France!

alle blogs van Dian
Vacature bij deze blog populair
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2020