Ons verhaal

Jonge honden met een ambitie

In 2009 startte TeamAnimation als een groepje jonge honden met een passie voor animatie, Frankrijk, en campings. Inmiddels leveren we animatie op campings in binnen- en buitenland. Stap voor stap hebben we iets moois neergezet en we zijn nog lang niet klaar!

Het geheim zit in onze bedrijfscultuur. We zijn begonnen als een vriendenclub die, ook na alle verschuivingen, nog steeds contact heeft en waaruit zelfs relaties, trouwfeestjes en baby’s zijn voortgekomen. Intern noemden we onze afdeling recruitment dan ook ‘afdeling romantiek’. 


Hoewel we groter en groter worden, is de basis altijd hetzelfde: kameraadschap en verbondenheid. Dit trekt mensen aan en houdt mensen vast: je voelt het meteen als je bij ons binnenstapt.

We groeien hard met ruim 400 entertainers op campings in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Bovendien zijn er 20 campings waar onze mascotte Lenny de Vos rondloopt. Elk jaar verwelkomen we heel veel nieuwe collega’s die op de camping gaan werken. En met die groei is één ding belangrijk: dat iedereen onze cultuur omarmt, ons bedrijf snapt en gastvrijheid kan uitdragen.

Reis door de tijd1999
Het begin van TeamAnimation

Eerste seizoen van twee animateurs (Alfred en Angelique) werken op camping La Poche in Frankrijk. Ze maakte voor de grap T-shirts met twee A’s er op. “Double-A, is dat het bedrijf waar jullie voor werken?” En zo viel het kwartje.

2002
We groeien door

Double-A groeit verder door. Die zomer werkten we met 18 campings samen.

2003
Richard

Richard vertrekt voor het eerst naar Frankrijk om te werken op camping Les Fontaines in Annecy.

2005
Verhuizing Delft

Double-A is leuk, maar te klein is om zelfstandig te zijn. We worden onderdeel van Shivers en verhuizen naar Delft.

2006
Richard & Remko

Richard z’n eerste jaar als regiomanager. Remko (accountmanager van 2010 – 2014) werkt zijn eerste seizoen als animateur.

2007
Mijlpaal & Bart

We groeien voor het eerst door de eerste 100 medewerkers heen! Bart werkt zijn eerste seizoen op een camping.

2008
RegioRemko

Remko komt terug als regiomanager. Dit doet hij door al zijn vakantiedagen op te nemen bij zijn vaste baan in Nederland.

2009
De kiem van TeamAnimation

We krijgen voor het eerst te maken met serieuze tegenwerking vanuit de Franse overheid die ons bestempelen als ‘illegal’. We vechten het aan, winnen het, maar het leed is al geschied. Veel campings zeggen hun contracten op. Dit terwijl we richting de 120 medewerkers groeien en veel mensen al aangenomen hebben! We komen rollend en strompelend het seizoen door. Niet dat de sfeer er onder leidt, in tegendeel! Met Remko en Bart als regiomanagers in een oude Honda wordt het een top zomer! Toch wordt vanuit Shivers besloten dat het project een nieuwe eigenaar moet krijgen. Ze willen het verkopen. Na een paar ‘eerste dates’ met verschillende bedrijven besluit Richard de handschoen op te pakken. Gesteund door de crew en in het bijzonder Bart en Remko besluit hij een nieuw bedrijf te beginnen. Met steun van ondernemer Loek van de Loo van Vacanceselect in Alkmaar, wordt in november op de beurs in Montpellier de deal beklonken. Twee weken later is de BV Jobs4Leisure opgericht. Jeroen werkt zijn eerste seizoen op een camping.

2010
Naamswijziging

We beginnen op 1 maart in Alkmaar met TeamAnimation. We beginnen aan een nieuw avontuur en onze ‘jonge hondenjaren’. We wisten niet wat we moesten doen, maar we hadden ongelofelijk veel lol. Achteraf een unieke ervaring. Dat seizoen sturen we 112 mensen naar Frankrijk in de zomer. Tim is dit jaar voor het eerst animateur.

2011
We groeien door & Yvette

We groeien verder: Yvette komt er bij op kantoor, en we gaan in één grote sprong naar 160 animateurs deze zomer.

2012
Jeroen loopt stage

Jeroen komt na een aantal zomers op campings te hebben gewerkt stage lopen op kantoor.

2013
Tim & Camping by night

We groeien verder en Tim komt stage lopen bij ons. We doen ook de eerste keer het event ‘camping by night’ op de vakantiebeurs in Utrecht, zodat we ook omzet hebben in de winter.

2014
Tim, Jeroen, Glamping & Lenny

Na succesvolle stages komen Tim en Jeroen in dienst. Remko neemt eind van dat jaar afscheid. De eerste gesprekken worden tussen de aandeelhouders gevoerd over een nieuwe strategie waarbij TeamAnimation meer zelfstandig wordt op termijn. Ook ziet het project glamping.nl het licht. Tot slot wordt die zomer een pilot gedraaid met de Lennyclub op La Guyonniere.

2015
Lenny, Kids-Campings en Vera

Lennyclub ziet het levenslicht. We starten met 12 campings waar Lenny de Vos rond loopt. Ook wordt kids-campings.com opgezet als referentiesite om ook campinggasten rechtstreeks te benaderen. Vera start op kantoor als stagiaire, Jeroen komt fulltime in dienst. Die zomer hebben we voor het eerst meer dan 200 animateurs in dienst.

2016
Heel veel veranderingen

Mitchel en Ilse beginnen met hun werk-leerplek, we nemen afscheid van Yvette, verhuizen naar ‘de bewoonde wereld’: onze nieuwe kantoor in Woerden, Jeroen is inmiddels mede-eigenaar geworden met 15%, Richard weer meer ondernemer en de stille vennoot trekt zich iets meer terug. Daarnaast richten we twee nieuwe bedrijven op: Team4Events waar Bart de opstartfase van doet en Blogs4Travel waar Suzan en Tessa in dienst komen.

2017
Een mooi jaar

We hebben met 240 animateurs op 150 campings in Frankrijk, Spanje en Italië gewerkt! 

2018
Nieuwe gezichten

Het seizoen 2017-2018 start met nieuwe, vaste gezichten op kantoor. Marie-Cécile stort zich op de campings, Renee op de medewerkers en Iris op de Communicatie. Na een heftige zomer besluiten zij allemaal door te gaan. Halverwege het seizoen sluit ook Janiek zich aan in dit rijtje en waar Ilse in 2018 besluit afscheid te nemen, blijft Janiek het vaste team versterken op kantoor.

2019
Het jaar van records

Het jaar start meteen goed: we nemen Animatiewerk onder onze hoede en Wout komt vast in dienst. Door de overname hebben we dit jaar maar liefst 400 (!) animateurs die aan de slag gaan. Daarnaast hebben we dit jaar het recordaantal stagiaires en afstudeerders op kantoor. Nog nooit is het zo druk geweest en dat brengt veel gezelligheid met zich mee. Er wordt hard gewerkt en er blijft tijd voor een feestje.